Lot of Taste

Macaroni met kaas en pompoen

Het is wel even wat werk maar dan heb je misschien voor een paar dagen eten in huis! Bovendien is deze Mac and Cheese na een dag nog lekkerder!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de pompoen, halveer hem in de lengte en schep de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm en verdeel ze over een bakplaat. Bedruppel met olijfolie en strooi er wat zeezout en peper over. Laat de pompoen in 40 minuten karamelliseren.

Smelt de boter in een grote diepe koekenpan op middelhoog vuur, voeg de ui en knoflook toe en bak 10 minuten. Voeg hierna de champignons toe en bak nog 5 minuten.

Draai het vuur laag en roer de bloem erdoor. Voeg al kloppend de melk toe totdat je een gladde saus hebt. Roer er 2/3 van de kaas doorheen en laat smelten. Bestrooi met wat nootmuskaat en voeg wat zout en peper toe. Laat de saus zo’n 10 minuten koken en indikken.

Kook de macaroni in een grote pan kokend water met wat zout al dente volgens instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken.

Verhit een koekenpan met een scheut olie op middelhoog vuur, snijd het ontbijtspek in reepjes en bak deze in ongeveer 10 minuten knapperig. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Neem de pompoenblokjes uit de oven. Roer de pompoen door de kaassaus.

Roer de gekookte macaroni door de saus en schep dit in een grote ingevette ovenschaal (40 bij 30 cm). Leg de reepjes ontbijtspek erop, bestrooi met wat panko, tijm en de resterende geraspte kaas.

Zet de oven 35 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is.

Mobiele versie afsluiten