Lot of Taste

Geroosterde bloemkoolcouscous met linzenburgers

De temperatuur buiten blijft oplopen en dan is niets lekkerder dan een lichte vegetarische salade zoals deze geroosterde bloemkoolcouscous met linzenburgers! Heerlijk met een harissadressing!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Als je een verse bloemkool gebruikt, maal de bloemkoolroosjes dan tot fijne korrels in een keukenmachine. Schep de bloemkool om met een paar eetlepels olijfolie en spreid deze uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de bloemkool bruin in 10 minuten.

Doe de linzen, paneermeel, komijn, knoflook en de helft van de peterselie in een keukenmachine en maal alles fijn. Breng op smaak met zout en peper en vorm er ongeveer 12 miniburgertjes van.

Verhit in een koekenpan 3 eetlepels olijfolie en bak de linzenburgers 3 minuten per kant.

Doe ondertussen de harissa met het limoensap, de gembersiroop en 3 eetlepels olijfolie in een schone jampot. Sluit de pot en meng tot een gladde dressing.

Meng de bloemkoolcouscous met de olijven, rode ui, witte kaasblokjes en de resterende peterselie. Breng op smaak met zout en peper en leg op 4 borden. Leg de linzenburgers erbij en besprenkel met de harissadressing.

 

 

 

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Janneke Philippi uit het Delicious Magazine van mei 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten