Lot of Taste

Thaise Massaman Curry

Een Thaise Massaman Curry is een relatief milde Thaise curry die wereldwijd enorm populair is. Onderstaande Massaman Curry bevat aardappels en stoofvlees en is behalve met rijst ook geweldig te combineren met Surinaamse roti!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Doe de sjalotten, rode pepers, gember, knoflook, sereh en koriandersteeltjes in een keukenmachine en pureer glad.

Doe de runderlappen met de zonnebloemolie in een grote braadpan op hoog vuur en braad even kort aan. Schep de sjalottenpuree in de pan en roer een paar minuten. Voeg de Massamancurrypasta, trassi en tamarinde toe en schep 5 minuten om. Voeg de bouillon, kokosmelk en kokosroom toe en verwarm totdat het mengsel kookt. Voeg de pinda’s toe aan de pan en stoof het vlees ongeveer 3 uur met de deksel op de pan op laag vuur heel mals. Haal de deksel van de pan, voeg de aardappels toe en laat het stoofvocht in ongeveer 40 minuten inkoken. Breng op smaak met vissaus, limoensap en suiker. Bestrooi de Massaman Curry met korianderblaadjes.

Verwarm ondertussen de azijn voor de zoetzure groenten met de suiker, steranijs en 125 ml water in een steelpan en roer totdat de suiker opgelost is. Laat afkoelen. Voeg de radijsjes, komkommer, sjalot en chilipepers toe en laat 30 minuten staan. Serveer de zoetzure groenten bij de Massaman Curry.

 

Mobiele versie afsluiten