Lot of Taste

Spaghetti met zeekraal en ansjovis

Het recept van deze heerlijke spaghetti met zeekraal en ansjovis is gebaseerd op een gerecht uit het nieuwe kookboek Simpel van Ottolenghi. Zeekraal kon je vroeger alleen in het wild plukken, met name in Zeeland, maar is tegenwoordig ook te koop in de supermarkt en wordt tevens gekweekt. Zeekraal is een knapperige zilte verfijnde groente waar je duidelijk de zee in proeft en smaakt geweldig in combinatie met spaghetti en ansjovis!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan op hoog vuur en voeg daarna de ansjovis, knoflook, chili, de helft van het citroensap en de helft van de peterselie toe. Laat alles ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen totdat de ansjovisfilets gesmolten zijn.

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking in een pan met kokend water en een beetje zout. Voeg de laatste 2 minuten de zeekraal toe en giet daarna af. Bewaar bij het afgieten wat kookvocht dat je later eventueel kunt toevoegen.

Voeg het ansjovismengsel toe aan de uitgelekte spaghetti en zeekraal, meng goed door elkaar en bestrooi de spaghetti met de overgebleven peterselie, wat citroensap en versgemalen zwarte peper.

 

Mobiele versie afsluiten