Lot of Taste

Aardbeientaart met slagroom en verse aardbeien

Het is zomer en dan is deze zelfgemaakte aardbeientaart met slagroom en verse aardbeien extra lekker en een fantastisch dessert! Ook als verjaardagstaart is deze taart een topper!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvormen met bakpapier en bestrijk de randen met boter.

Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Zet even weg.

Meng in een andere grote mengkom de eiwitten met de cream of tartar met een mixer totdat er zachte pieken worden gevormd. Voeg 125 gram suiker toe en mix totdat je een mooi meringueschuim hebt gekregen met stijve pieken.

Voeg in een andere mengkom 185 gram suiker, de boter, de eidooiers en 1 theelepel vanille-extract toe en mix tot een egaal mengsel. Voeg de helft van het bloemmengsel toe gevolgd door de helft van de melk, mix alles en sluit af met het resterende bloemmengsel en de melk.

Spatel rustig het meringueschuim door het beslag totdat alles net gemengd is. Schenk het beslag in de springvormen. Bak de biscuits ongeveer 55 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat deze gaar en lichtbruin zijn. Laat de biscuits 20 minuten afkoelen en stort deze daarna op een rooster. Laat de biscuits minimaal 1 uur afkoelen voordat je begint met de slagroom.

Meng ondertussen in een kommetje de aardbeien met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel vanille-extract. Zet koud weg.

Mix in een grote mengkom de slagroom met 2 eetlepels suiker en 1 theelepel vanille-extract met een mixer totdat de slagroom stijf is.

Leg 1 biscuit op een mooi taartplateau. Lepel er de helft van de slagroom en de gehalveerde aardbeien overheen. Leg het resterende biscuit erop en verspreid er de resterende slagroom en aardbeien overheen.

 

Mobiele versie afsluiten