Lot of Taste

Feestelijke chocoladetaart

Het recept voor deze feestelijke chocoladetaart is geïnspireerd op een recept van Yvette van Boven. Deze homemade chocoladetaart is lekker smeuïg en luchtig en is fantastisch als dessert op Oudejaarsavond!

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de springvormen met bakpapier en vet ze goed in.

Meng in een grote mengkom met een mixer het zelfrijzend bakmeel, de basterdsuiker, het cacaopoeder, het bakpoeder, de eieren, de melk, de zonnebloemolie en de vanillesuiker tot een glad beslag.

Roer het kokende water erdoor totdat je een egaal mengsel hebt gekregen. Het beslag is nu vrij vloeibaar maar dat is prima. Verdeel het beslag over de springvormen en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten gaar of totdat de bovenkant stevig aanvoelt. Haal de cakes uit de oven en laat ze volledig afkoelen in de springvormen op een rooster.

Maak ondertussen het chocoladeglazuur. Doe de chocolade in een kom. Verwarm de slagroom in een steelpan met een dikke bodem tot het kookpunt. Haal de pan van het vuur en schenk de slagroom over de chocolade heen. Laat even staan en roer de glazuur met een garde glad. Zet apart en laat 1 uurtje afkoelen.

Maak de cakes los uit de springvormen. Besmeer 1 cake met wat chocoladeglazuur en zet de andere erop. Besmeer de bovenkant van de taart met een dikke laag glazuur en zorg ervoor dat er glazuur van de taart afdruipt voor een mooie chocoladedriptaart.

Leg het sjabloon netjes bovenop de taart en bestrooi het sjabloon met flink wat gezeefde poedersuiker. Haal het sjabloon er voorzichtig af en zet de taart op een plateau.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobiele versie afsluiten